Home » Les over stress » Hoe ga ik om met spanning tijdens de coronacrisis?

Hoe ga ik om met spanning tijdens de coronacrisis?

Gepubliceerd op 25 mei 2020 om 10:28


We ervaren het allemaal. De gevolgen van het corona virus. Dit ervaren doen we allemaal op verschillende manieren. De een blijft er kalm en rustig onder en de meeste worden er gespannen of gestrest van.

 

In deze les over stress geven we een aantal tips om beter om te kunnen gaan met de gevolgen van het corona virus.


Een vast dagritme

Breng structuur aan in je dag. Sta op en ga slapen op vaste tijden en maak een dag of weekschema waarin je je to do's verwerkt. Plan hier natuurlijk ook je rustmomenten in, ga wat vaker naar buiten, zoek de zon en de frisse lucht op.


Kijk niet teveel naar het nieuws

Het nieuws is natuurlijk heel belangrijk, maar vaak wel hetzelfde. Door je er de hele dag mee bezig te houden blijf je jezelf voeden met de negatieve gevolgen van het corona virus. Plan bijvoorbeeld vaste momenten in wanneer je naar het nieuws kijkt. Hou jezelf vooral bezig met de positieve dingen en bekijk het nieuws op betrouwbare bronnen zoals www.rivm.nl en www.thuisarts.nl.


Voldoende ontspanning, plezier en beweging

Zoals je weet is het belangrijk om regelmatig te ontspannen. Juist in deze tijd is het extra belangrijk. Maar door de drukte schiet het er soms weleens bij in. Wees bewust van je balans tussen spanning en ontspanning. Zorg ervoor dat je ontspanning, plezier en beweging meeneemt in je dag/weekplanning.


Dagboek

Het klinkt misschien ouderwets mensen gaan het steeds vaker doen. Schrijf in je dagboek hoe je dag is gegaan. Schrijf ook alle negatieve dingen op, bijvoorbeeld je angsten, spanningen, stress. Maar ook zeker de positieve. Zoals waar je dankbaar voor, trots op, of blij mee bent. Door het op te schrijven laat je het los en 'uit'  je je emoties en jezelf.


Conclusie

Probeer niet de controle uit te voeren op dingen waar je geen controle op kunt uitvoeren. Zoals het wel of niet besmet raken met het corona virus. Maar juist wel op de dingen waar je wel controle op kunt uitvoeren. Zoals goede voeding, voldoende beweging en zorgen voor ontspanning.

Heb jij last van corona stress?


«